Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Apotek hjälper rökare sluta röka

Apotek hjälper rökare sluta röka

Kronans Droghandel och Pfizer har genomfört ett gemensamt projekt för att se om det går att förbättra resultatet för patienter som vill sluta röka med läkemedel genom samtal, sms och mail. Projektet genomfördes på 15 Kronans Droghandels apotek i Södermanland, Västmanland och Västra Götaland och erfarenheterna är positiva.

Stefan Carlsson inviger Kronans Droghandel i Kalmar kl 9

OBS! Invigningen börjar klockan 9 imorgon fredag. Landshövdingen i Kalmar län, och tidigare VDn på Apoteket AB, Stefan Carlsson, inviger Kronans Droghandels nya apotek i Kalmar på fredag. Det nya apoteket är centralt placerat och kommer ytterligare utöka apoteksservicen i Kalmar. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Stefan Carlsson inviger Kronans Droghandel i Kalmar

Landshövdingen i Kalmar län, och tidigare VDn på Apoteket AB, Stefan Carlsson, inviger Kronans Droghandels nya apotek i Kalmar på fredag. Det nya apoteket är centralt placerat och kommer ytterligare utöka apoteksservicen i Kalmar. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Pilotprojekt för bättre läkemedelsanvändning för diabetiker

Kronans Droghandel och Sanofi har genomfört ett gemensamt projekt för att se om det går att förbättra diabetespatienters läkemedelsanvändning genom samtal, sms och mail. Projektet genomfördes på 15 Kronans Droghandels apotek i Södermanland, Västmanland och Västra Götaland och erfarenheterna är positiva.

Hälften av svenskarna har problem med gasig mage

Det är vanligt att ha problem med magen – gaser, uppsvälldhet och ont i magen är mest förekommande. Över lag har kvinnor mer problem än män och det är skillnader i vilka sorts magproblem man har. Den man helst diskuterar sina magproblem med är sin partner. Det visar en ny undersökning Kronans Droghandel har gjort tillsammans med Novus som 1 045 svenskar har svarat på.

Kronans Droghandel öppnar i Spenshult

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Spenshult den 21 maj. Spenshult är ett specialistapotek för rörelseapparatens sjukdomar som reumatism men också andra diagnoser som cancer-, smärt och neuropatienter. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör med 215 apotek.

Kronans Droghandel erbjuder gratis dosett när man hämtar recept

Kronans Droghandel kommer under maj och juni ge gratis doseringsaskar till alla kunder som hämtar ut sina recept och har MedMera-kort. Kampanjen är en del i Kronans Droghandels arbete för att bidra till en bättre läkemedelsanvändning. Bara 50 procent av alla som har en långsiktig läkemedelsbehandling tar sina läkemedel som tänkt, genom dosetten blir det enklare att behandla sig.

Kronans Droghandel lanserar ny påminnelsetjänst

Kronans Droghandel lanserar en ny påminnelsetjänst för sina receptkunder. Genom tjänsten får kunden en påminnelse, via SMS eller e-post, om när det är dags att hämta ut sin medicin eller när det är dags att förnya sitt recept hos förskrivaren. Sedan tidigare har Kronans Droghandels kunder också möjlighet att boka sina läkemedel via www.kronansdroghandel.se eller via telefon på 0771 - 612 612.

Flera glesbygdsapotek riskerar att stängas 2013

Kronans Droghandel har 33 apotek som är klassade som glesbygdsapotek, vilket är flest av alla apotekskedjor. Fram till våren 2013 kommer dessa att drivas vidare men flera riskera därefter att stängas på grund av låg lönsamhet.

Kronans Droghandel öppnar i Säffle

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Säffle den 19 april. Apoteket kommer att ha särskild inriktning på djurläkemedel eftersom det finns många kunder som efterfrågar just detta sortiment i Säffle. Kronans Droghandel kommer ligga i 45:an köpcentrum vid riksväg 45. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Var femte småbarnsförälder tycker det är svårt att få i barnet medicin vid sjukdom

När ens spädbarn blir sjukt tycker var femte småbarnsförälder att det är svårt att få i barnet medicinen. En del är även rädda för att överdosera. Nästan var fjärde förälder har dock inga problem med att ge medicinen. Det visar en undersökning som Kronans Droghandel har gjort i samarbete med Novus som 339 småbarnsföräldrar med barn under ett år har svarat på.

Kronans Droghandel öppnar i Falkenberg

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Lokstallarna i Falkenberg den 16 april. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Visa mer