Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Håll koll på pollen med Pollenkartan

Kronans Droghandel Pollenkartan nylanseras idag. Den visar var pollenhalterna är som högst och var efterfrågan på pollenprodukter är som störst. På så sätt kan alla pollenallergiker få en komplett bild över var och när pollensäsongen är som värst.

Kronans Droghandel stänger i Lima

Kronans Droghandel kommer att stänga sitt apotek i Lima, Dalarna, Malungs kommun innan sista mars. Övriga apotek som ägs av Kronans Droghandel och som klassats som glesbygdsapotek kommer att drivas tills vidare i avvaktan på regeringens beslut om det särskilda glesbygdsstödet för apotek.

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Göteborg

Droghandel öppnar ett nytt apotek på Hisingen närmare bestämt på Wieselgrensplatsen, torsdag den 21 februari. Det nya apoteket ligger på torget vid Wieselgrensplatsen vägg i vägg med Coop och blir Kronans Droghandel 222 apotek. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Ny kartläggning om svenskarnas tankar kring hjärta och kärl: Stor oro och låg kunskap hos svenskarna om sitt hjärta

Hjärt- och kärlsjukdomar är ett av våra stora folkhälsoproblem. En ny undersökning visar att många har dåliga kunskaper om hjärtat. Nära hälften säger att man någon gång har varit orolig över att hjärta och kärl inte mår bra och mer än var tredje säger att de har haft ont i hjärtat av på grund av stress. Undersökningen är en del av Kronans Droghandels hjärtsatsning under 2013.

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Helsingborg

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Helsingborg, på Alla Hjärtans dag, torsdag den 14 februari. Det nya apoteket ligger mitt i centrala Helsingborg på det stora handelstråket, Kullagatan, och blir Kronans Droghandel 221 apotek. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Viktigt med god tillgång till läkemedel

- Export och import av läkemedel måste ske enligt gällande regelverk och med fokus på att läkemedlen behandlas säkert. Vi får inte ha en situation där handeln sker mot gällande regler eller i en gråzon, kommenterar Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans Droghandel dagens medieuppgifter om export av läkemedel från Sverige.

Välkommen diskussion om paracetamol

Kronans Droghandel välkomnar diskussionen om försäljningen av paracetamol, den aktiva substans som finns i en rad värktabletter. - Värktabletter med paracetamol är bra och effektiva när de används rätt, men kan orsaka allvarliga skador om de används fel. Vi ser gärna en skärpning av regelverket just kring paracetamol, säger Inger Näsman, kvalitetschef på Kronans Droghandel.

Kronans Droghandel öppnar nytt apotek i Kiruna

Kronans Droghandel öppnar sitt 220 apotek i Kiruna, på torsdag den 17 januari. Det nya apoteket kommer ligga i Kirunas största handelsplats, Österleden, i Coop Forum. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Kronans Droghandel öppnar nytt i Rydebäck

Kronans Droghandel öppnar sitt 219 apotek i Rydebäck, strax utanför Helsingborg, på torsdag den 6 december. Det nya apoteket kommer vara efterlängtat på en ort som tidigare saknat apotek. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Oriola-KD köper ut KF ur Kronans Droghandel

Oriola-KD köper ut Kooperativa förbundet, KF, ur apotekskedjan Kronans Droghandel för 12,3 miljoner EUR. Genom affären blir Oriola-KD ensam ägare över Sveriges tredje största apoteksaktör. De samarbeten som finns mellan Kronans Droghandel och KF kring nyetableringar och MedMera-kortet kommer att fortsätta.

Kronans Droghandel öppnar nytt i Sunne

Kronans Droghandel öppnar sitt 218 apotek i Sunne på torsdag den 29 november. Det nya apoteket väl placerat inne i Coop Extra. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Visa mer