Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Nu tar Kronans Apotek över sex apotek från Apotek Hjärtat

Nu tar Kronans Apotek över sex apotek från Apotek Hjärtat

Nästa vecka tar Kronans Apotek över sex apotek från Apotek Hjärtat. Affären annonserades i maj, men nu sker själva övertagandet. Det handlar om sex apotek som köps av Kronans Apotek som ligger i anslutning till Willys och Hemköps butiker och två Kronans Apotek som köps av Apotek Hjärtat.

Tid för fåfänga

Kronans Apotek hyllar fåfängan

I dagarna lanserar Kronans Apotek sitt nya kommunikationskoncept ”Ära alla dina sidor”. Satsningen inleds med en kampanj ägnad fåfängan, ett personlighetsdrag som det ofta talas om i mindre positiva ordalag.

Orkla Care årets leverantör

Kronans Apotek har utsett Orkla Care till årets leverantör 2016. Priset delades ut på tisdagskvällen under Kronans Apoteks leverantörsträff.

Kronans Apoteks app kommer i september

Kronans Apotek lanserar app

Kronans Apotek har tagit fram en app mot fokus på att stötta receptkunden. Appen kommer att gå att ladda ned i september både via Appstore och Google Play. – Målet är att underlätta för kunden att ha koll på sina recept och därmed också förbättra läkemedelsanvändningen, säger Anna Skarph, apotekare och affärsutvecklare på Kronans Apotek.

Carl-Johan Loo, etableringsdirektör Kronans Apotek

Ny etableringsdirektör på Kronans Apotek

Kronans Apotek har rekryterat en ny etableringsdirektör, Carl-Johan Loo. Han kommer närmast från konsultföretaget Gate46 men har arbetat för Kronans Apoteks räkning sedan ett och ett halvt år. Carl-Johan Loo har gedigen erfarenhet kring etableringar och etableringsstrategier.

Kronans Apotek satsar på receptkunden.

​Kronans Apotek satsar på receptkunden

Kronans Apotek inleder nu en satsning på recept. Målet är att få fler lojala kunder men också ett tydligare fokus på recepttjänsterna. Precis nu pågår rekryteringen till 15 regionala resurser. Det är känt att den felaktiga läkemedelsanvändningen kostar minst 10 miljarder kronor per år för samhället.

Kronans Apotek öppnar nytt apotek i Huddinge

Den 21 juli öppnar Kronans Apotek ett nytt apotek i Huddinge Sjukhus. Apoteket kommer ligga precis vid huvudentrén och kommer att ha en stor egenvård, även om apoteket är vårdnära.

Profil i plånbok, bild från RFSU.

Ökad försäljningen av kondomer och glidmedel

​Under sommarmånaderna ökar försäljningen av kondomer och glidmedel på Kronans Apotek. Det visar den senaste sammanställning av försäljningssiffror från företagets drygt över 300 apotek runt om i landet.

Risk för brist på läkemedel och högre priser

Risk för brist på läkemedel och högre priser

De långsiktiga konsekvenserna av TLVs, Tandvårds och läkemedelsförmånsverkets, linje kring parallellimporterade varor från EU riskerar att leda till brist på läkemedel och högre priser skriver StigTornell VD, och Andreas Rosenlund, informationsdirektör, Kronans Apotek, på Dagens Medicins debattsida idag.

Kronans Apotek öppnar nytt apotek i Lyckeby

Kronans Apotek öppnar nytt apotek i Lyckeby

Den 2 juni öppnar Kronans Apotek sitt femte apotek i Blekinge utanför Karlskrona i Lyckeby. Det nya Apoteket kommer att ligga intill Willys på Slottsbackens köpcentrum i Lyckeby. Ansvarig apotekschef blir apotekare Per Åkerström, som återvänder till hemstaden efter många år inom läkemedelsindustrin i olika roller.

Visa mer