Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Clary Holtendal, ny Kvalitetsutecklare på Kronans Apotek

Kronans Apotek rekryterar Clary Holtendal från Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket

Clary Holtendal blir ny Kvalitetsutvecklare på Kronans Apotek. Hon kommer även att, via Apoteksföreningen, arbeta med samordningen av Nationella Läkemedelslistan som kommer att introduceras 1 juli 2020. Clary Holtental kommer senast från Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket och har utöver det 12 års erfarenhet från branschen, bland annat i olika roller på apotek och från Sveriges Farmaceuter.

Kronans Apotek inviger sitt nya apotek på Nordiska Kompaniet i Stockholm

Kronans Apotek breder ut sig i Stockholm city- öppnar nytt på Nordiska Kompaniet

Idag, torsdagen den 15 augusti klockan 10.00, inviger Kronans Apotek ett nytt apotek på varuhuset Nordiska Kompaniet i Stockholm. Detta blir företagets femte cityläge i Stockholm. Tidigare i år öppnades ett apotek på Drottninggatan och sedan tidigare har Kronans Apotek intagit strategiskt viktiga platser i centrala Stockholm, bland annat vid Centralen, Mood Gallerian och Sveavägen.

Enligt Kronans Apoteks Sifo-undersökning anser tre av fyra svenskar  att det är positivt med det utökade rökförbudet.

Var fjärde rökare positiv till nya rökförbudet

Måndagen den 1 juli börjar det nya rökförbudet gälla vilket gör det olagligt att röka på bland annat busshållplatser, uteserveringar och skolgårdar. Tre av fyra svenskar anser att det är positivt med det utökade förbudet. Bland rökarna tycker en av fyra att det är bra och bland ”feströkarna” är siffran hela 58 procent. Det visar en ny Sifo-undersökning från Kronans Apotek.

​Nu lanserar Kronans Apotek podcasten, ​”Hypokondrikerpodden”

Kronans Apotek lanserar podd om hälsoångest, skam samt verkliga och inbillade symptom

Nu lanserar Kronans Apotek podcasten, ”Hypokondrikerpodden”. Med podden vill Kronans Apotek inspirera fler att våga prata om just de där åkommorna som man helst inte pratar om alls - de som många upplever som jobbiga och skamfyllda. Några ämnen som diskuteras tillsammans med inbjudna gäster är; svamp i underlivet, nässpraysberoende och ihärdiga hemorrojder. Podcasten har premiär den 18 juni.

Testa Drop in-vård på Vitalismässan med Kronans Apotek och Doktor.se

Testa Drop in-vård på Vitalis med Kronans Apotek och Doktor.se

Kronans Apotek och Doktor.se deltar på Vitalismässan i Göteborg 21-23 maj. I den gemensamma montern har en Drop in-enhet för enklare vårdärende byggts upp. Syftet är att låta besökare testa de olika tjänsterna som erbjuds samt uppmärksamma hur denna satsning gör vårdtjänster ännu mer tillgängliga för patienterna.

Karin Söderberg, Kvalitetschef på Kronans Apotek

Ny rapport visar: Så drabbas äldre av brister i läkemedelskedjan

Ny statistik från Socialstyrelsen visar att svenskarna tar allt fler läkemedel. Samtidigt läggs cirka 35 000 äldre in på sjukhus varje år på grund av felaktig läkemedelsanvändning. En färsk Sifo-rapport från Kronans Apotek visar på stora brister i läkemedelskedjan som drabbar de äldre.

Visa mer