Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Apotekschef Anja Ågren Cancar med medarbetare hälsar välkomna till Kronans Apotek Drottninggatan 61 i Stockholm

Kronans Apotek öppnar nytt på Drottninggatan 61 i Stockholm

Hushållen handlar mer och mer apoteksprodukter online och Kronans Apoteks egen E-handel växer snabbare än marknaden. Samtidigt planerar företaget att etablera åtta nya fysiska apotek under 2019. Ett av dem öppnas idag, torsdag den 21 mars, på Drottninggatan 61 i Stockholm.

Fortsatt stark ökning av Kronans Apoteks E-handel

Kronans Apoteks försäljning online fortsatte att växa snabbare (+74%) än marknaden (+35%) under det fjärde kvartalet 2018. ”Vi har återigen haft ett bra år (2018) och det är fantastiskt kul att vår E-handel fortsätter att öka”, säger Anders Torell, VD för Kronans Apotek.

Karl-Johan Börjeson, ny Sortiment & Inköpsdirektör på Kronans Apotek

Ny Sortiment & Inköpsdirektör till Kronans Apotek

​Karl-Johan Börjeson har utsetts till ny Sortiment & Inköpsdirektör på Kronans Apotek. Han kommer närmast från ICA Gruppen AB där han var Tf Affärsområdeschef för Nearfood. Börjeson tillträder tjänsten den 10:e april, 2019 och kommer även att ta en plats i Kronans Apoteks ledningsgrupp.

För att stötta ”Hjärtemånaden” skänker Kronans Apotek 50 kronor till Riksförbundet HjärtLung för varje såld blodtrycksmätare av typen Omron M7 Intelli IT och Omron M3 Comfort.

Kronans Apotek stödjer Hjärtemånaden och hjälper dig ha koll på blodtrycket

Varje år i februari uppmärksammas Hjärtat av Riksförbundet HjärtLung genom kampanjen ”Hjärtemånaden”. I år stödjer Kronans Apotek denna kampanj genom att skänka 50 kronor till Riksförbundet HjärtLung för varje såld blodtrycksmätare av utvalda modeller. Dessutom, och under hela året, erbjuder Kronans Apotek blodtrycksmätning på cirka 150 av kedjans 320 apotek.

Tuna-Park är årets Kronans Apotek 2018

Tuna Park - Årets Kronans Apotek 2018

På Kronans Apoteks Chefsträff den 19-20 januari 2019 utnämndes Tuna Park i Eskilstuna till årets apotek. Mobilia i Malmö blev årets komet. Det nyinstiftade priset, Årets prestation, tilldelades företagets e-handelsteam.

Charlotte Stenbeck, Affärsutvecklingschef på Kronans Apotek leder företagets satsning på apoteksnära vård.

Kronans Apotek lanserar drop-in-tjänst för enklare vårdärenden

Kronans Apotek lanserar idag två drop in-enheter för enklare vårdärenden. Genom dessa erbjuds kunderna vårdtjänster som till exempel vaccination, blodtrycksmätning, läkemedelssamtal, lungfunktionstest med digital spirometri m.m. I samarbete med Doktor.se erbjuds även vård på distans med läkarkontakt, recept och remiss. Först ut med drop in-tjänsterna är två av Kronans Apotek i Stockholm.

Kronans Apoteks julgåva stödjer Östersjön

Kronans Apoteks julgåva stödjer Östersjön

Precis som tidigare år kommer Kronans Apotek även i år att skänka pengar till välgörande ändamål istället för att köpa julklappar till medarbetare och intressenter. Årets juldonation går till John Nurminens stiftelse rena Östersjöprojekt i Finland och till WWFs Rädda Östersjön i Sverige.

Ny chef för recept och tjänster

Ny chef för recept och tjänster

Martin Belin blir ny chef för recept och tjänster på Kronans Apotek. Martin har en gedigen erfarenhet av läkemedels- och apoteksbranschen och har bland annat varit med och startat och drivit Svensk Dos, Läkemedelstjänster, Health Solutions, Uppsala Tonic med flera bolag. – Med Martin kommer vi att ytterligare kunna utveckla våra tjänster och service, säger Anders Torell, vd på Kronans Apotek.

Kronans Apotek stödjer Musikhjälpen 2018.

Kronans Apotek stödjer Musikhjälpen

Årets upplaga av Musikhjälpen är igång. Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som anordnas i samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT Play och Radiohjälpen. Årets tema för Musikhjälpen är - Alla har rätt att funka olika. Kronans Apotek kommer i år att stödja denna insamling.

Black Week hos Kronans Apotek

Black Week hos Kronans Apotek

Black Week för Kronans Apotek var en försäljningsframgång och e-handelsförsäljningen ökade med 261% procent jämfört med samma period förra året. Även trafiken till de fysiska butikerna ökade markant.

Visa mer