Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Kronans Apotek överträffar mål om nyanlända i praktik

Kronans Apotek överträffar mål om nyanlända i praktik

När Kronans Apotek, i maj 2016, gick med i regeringens initiativ ”100-klubben/Sverige tillsammans” var målet att på tre år erbjuda praktikplatser för 100 nyanlända apotekare. Redan nu har Kronans Apotek nått och överträffat det målet. Per idag har 168 nyanlända apotekare erbjudits en praktikplats på företaget.

Kronans Apoteks Julsortiment 2018

Kronans Apotek önskar en God Jul

Kronans Apotek förnyar julsortimentet och gör julen ännu godare. Bland nyheterna märks årets senap – med smak av nejlika och pomerans. Nytt är också de tre julsmakerna på årets ekologiska te-sortiment. De lyxiga presentaskarna fyllda med chokladtryfflar i olika smaker ser även till att chokladälskarna får sitt!

Veronika Löfström

​Veronika Löfström ny HR-direktör för Kronans Apotek

Veronika Löfström har utsetts till HR-direktör för Kronans Apotek. Veronika kommer närmast från tjänsten som tillförordnad HR-chef för Circle K. Hon ersätter Gunilla Winlund som går i pension efter många år inom företaget. Veronika Löfström ingår i ledningsgruppen och tillträder i slutet av januari 2019.

Kronans Apotek uppmanar till städ i receptlistorna

Kronans Apotek hjälper sina kunder att höststäda sin receptlista

Kronans Apotek uppmanar denna vecka sina kunder att gå igenom sina receptlistor på kedjans apotek eller genom att ringa en farmaceut. Att ta bort recept i sin receptlista är inte något personer kan göra själva utan bara något en farmaceut eller annan förskrivare kan göra.

Kronans Apotek och Doktor.se lanserar projekt för att stötta kunder att möta vården digitalt

Kronans Apotek och Doktor.se lanserar projekt för att stödja kunder att möta vården digitalt

Den digitala kunskapen i Sverige är i världsklass, samtidigt finns det många som känner sig osäkra i det nya digitala landskapet, inte minst i hur man använder digitala vårdtjänster. Kronans Apotek och Doktor.se vill nu genom ett gemensamt pilotprojekt informera och stödja kunder i hur de kan möta vården digitalt. Projektet genomförs initialt i fem av Kronans Apoteks butiker i Stockholm.

Kronans Apotek stödjer Bröstcancerförbundets kampanj Rosa Oktober

Kronans Apotek stödjer Bröstcancerförbundets kampanj Rosa Oktober

Under oktober stödjer Kronans Apotek Bröstcancerförbundets Rosa Oktoberkampanj. Utöver försäljning av rosa bandet och rosa reflexer så kommer även 10% av försäljningen på ett antal utvalda produkter att skänkas till Bröstcancerförbundet.

Frida Hemmingsson, ny Miljö- och Hållbarhetschef på Kronans Apotek

Kronans Apotek rekryterar Miljö- och Hållbarhetschef

Frida Hemmingsson blir ansvarig för hållbarhetsfrågor på Kronans Apotek. Hon har en bakgrund som jurist med miljörätt som inriktning samt en yrkesutbildning som miljöingenjör. Frida kommer närmast från en tjänst som Miljöansvarig på Danderyds Sjukhus AB och har tidigare bland annat arbetat som konsult inom miljö och hållbar utveckling på miljöorganisationen Det Naturliga Steget (The Natural Step).

Kronans Apotek öppnar nytt i Mölndal galleria

Kronans Apotek öppnar nytt i Mölndal galleria

Kronans Apotek inviger idag kl. 17.00 sin butik i Mölndal galleria - en galleria som är väl integrerad i stadskärnans struktur av gator och torg. Det nya apoteket ökar tillgängligheten på läkemedel och hälsoprodukter och gör det enklare för alla i Mölndal med omnejd att få hjälp med sin läkemedelsbehandling och hälsa.

Silver för Kronans Apotek i Pentawards

Silver för Kronans Apotek i Pentawards

Kronans Apotek tog hem silver i Pentawards - den internationellt kända och prestigefyllda förpackningstävlingen. Utmärkelsen gäller förpackningsdesignen för Kronans Apoteks egna varor inom segmentet hud och hår som tagits fram i samarbete med Identity Works. Samma förpackningsdesign är även nominerat till Svenska Designpriset.

​Över 100 000 användare har nu laddat ner Kronans Apoteks app.

Kronans Apoteks App spränger 100 000-gränsen

Över 100 000 användare har nu laddat ner Kronans Apoteks app. Appen har utvecklats med läkemedelskundens behov i fokus och med målet att göra hela kundens recepthantering så enkel och smidig som möjligt.

Visa mer