Gå direkt till innehåll

Ämnen: Miljöteknik, återvinning

Dan Adolfsson, Logistikchef Kronans Apotek, Mats Flodin, Kommunfullmäktige Enköping Kommun och Erik Sjögren, VD Kronans Apotek inviger Kronans Apoteks nya e-handelslager.

Kronans Apotek växlar upp med ett nytt e-handelslager i Enköping

Nu är Kronans Apoteks nya e-handelslager i Enköping invigt och i full drift. Med närmre 13 000 kvm garanteras nu en kapacitet för ökade volymer, ett bredare sortiment, effektivare och säkrare flöden och en modernare, hållbar arbetsmiljö för alla medarbetare.

Kronans Apotek öppnar outlet i Angered

Kronans Apotek öppnar outlet i Angered

När Kronans Apotek i Angered flyttar in i nya lokaler i Angered Centrum öppnar företaget även en outlet. Det blir apotekskedjans första outletbutik som invigs i mitten av september. Om konceptet faller väl ut kan Kronans Apotek öppna fler outlets på andra platser i landet.

Kronans Apotek byter till papperspåsar

Kronans Apotek byter till papperspåsar

Kronans Apotek byter ut plastpåsarna i alla sina apotek mot papperspåsar. Den 1 maj påbörjas ett omfattande arbete med att fasa ut plastpåsarna. Genom bytet minskar företaget mängden plast med cirka 55 ton per år. Ändringen görs som en del av Kronans hållbarhetsarbete för att bidra till en hälsosammare miljö.

Tygpåsen kommer till våren på Kronans Apotek

Förbrukning av plastpåsar ned 38 procent på Kronans Apotek

Förbrukningen av plastpåsar hos Kronans Apoteks har minskat med 38 % sedan den nya EU-förordningen infördes i juni i år. Företaget tar nu nästa steg i sin satsning för att minska sin miljöpåverkan och byter till plastpåsar i 100 % återvunnen plast. I samband med detta börjar företaget också att ta betalt för plastpåsarna för att ytterligare sänka efterfrågan.

Förnybar el på Kronans Apotek

Förnybar el på Kronans Apotek

Sedan 2014 använder Kronans Apotek enbart förnybar el med noll koldioxidutsläpp, vattenkraftsel, i samtliga apotek. Kronans Apotek driver också ett kontinuerligt arbete för att effektivisera och sänka elförbrukningen, bland annat genom mer energieffektiva lampor och kylskåp.

Kronans Apotek premierar kunder som återlämnar läkemedel

Kronans Apotek premierar kunder som återlämnar läkemedel

Från och med imorgon, 17 september, får alla som lämnar in överblivna läkemedel till Kronans Apotek en särskild premie. Det uppskattas att cirka 250 ton läkemedel slängas i våra sopor och riskera att hamna i naturen. Genom att lämna in läkemedel till apotek så förstörs läkemedlen under kontrollerade former.