Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Kronans Droghandel planerar inte att stänga apotek

Idag spekulerar Svenska Dagbladet i att det kan stängas 25 apotek i glesbygd. Flera av dessa drivs av Kronans Droghandel. Från Kronans Droghandels sida vill vi klargöra att det inte finns planer på att stänga apotek.

Kronans Droghandel öppnar ett apotek för människor i farten

Kronans Droghandel öppnar ett apotek för människor i farten

Imorgon, den 27 juni, öppnar Kronans Droghandel ett apotek på centralstationen i Stockholm med försäljning innanför pendeltågsspärrarna. Kunden kan också lämna in receptet på morgonen och hämta läkemedlen på eftermiddagen, eller beställa dem via mobiltelefon eller hemsida och få ett SMS när de är klara att hämta. Målet är att stötta kunder som passerar centralstationen i Stockholm på bästa sätt.

Kronans Droghandel öppnar nytt apotek i Sundsvall

Nu blir det lättare för Sundsvallsborna att få vård och läkemedel vid samma tillfälle. Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Hälsocentralen Centrum som också kvällstid är primärvårdsjour för Sundsvall. Generösa öppettider ger ökad service och kvalitet till patienterna.

Oriola-KD har nu fullföljt köpet av Medstop

Idag avslutades Oriola-KDs förvärv av apotekskedjan Medstop efter att villkoren för förvärvet har uppfyllts. Köpeskillingen är 1 460 miljoner kronor. Därmed äger Oriola-KD de båda svenska apotekskedjorna Kronans Droghandel och Medstop. Oriola-KDs marknadsandel är cirka 21 procent och omfattar 290 apotek och knappt 1600 anställda.

Mors Dag - var fjärde kvinna orolig för sitt hjärta

På söndag är det Mors Dag. Hjärt- och kärlsjukdom är den vanligaste dödsorsaken hos kvinnor i Sverige. En ny Sifo-undersökning visar att fler än var fjärde kvinna är orolig för sitt hjärta.

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Boden

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Boden onsdagen den 22 maj. Det nya apoteket ligger på Kungsgatan 43 i centrala Boden och blir Kronans Droghandel 223 apotek. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Sifo: Var femte svensk har haft ont i hjärtat av kärlek

Att hjärtat kan gå i tusen bitar är mer än bara en metafor. I en ny undersökning svarar var femte svensk att de någon gång har haft ont i hjärtat av kärlek. Stress är den faktor som flest svenskar får ont i hjärtat av följt av sorg. Undersökningen, med 1 256 respondenter, har genomförts av Kronans Droghandel i samarbete med Sifo för att kartlägga svenskarnas tankar kring hjärta och kärl.

Håll koll på var försäljningen av pollenprodukter ökar mest

Nu börjar pollensäsongen på allvar. Kronans Droghandel Pollenkartan visar var pollenhalterna är som högst och var efterfrågan på pollenprodukter är som störst. Just nu ökar försäljningen av pollenprodukter mest i Huddinge i Stockholm.

8-14 april gratis blodtrycksmätning på 68 apotek

Kronans Droghandel erbjuder kostnadsfri blodtrycksmätning på 68 av sina 200 apotek i 18 län under perioden 8-14 april och 6-12 maj. Detta är en del av Kronans Droghandels satsning Alla Hjärtans År.

Sifo: Hjärt- och kärlsjuka fortsätter leva farligt trots diagnos

Läkemedel som behandlar hjärt- och kärlsjukdomar är de vanligaste i Sverige. I en ny stor Sifo-undersökning svarar nästan var fjärde att de äter hjärt-kärlmedicin. Motion är ett sätt att få ner blodtrycket och få hjärtat att må bättre, men många fortsätter med ohälsosam livsstil trots fastställd diagnos. Undersökningen, som är en del av Kronans Droghandels satsning Alla Hjärtans År.

Oriola-KD förvärvar Medstop

Oriola-KD förvärvar apotekskedjan Medstop. Sedan tidigare äger Oriola-KD också Kronans Droghandel. Tillsammans har Medstop och Kronans Droghandel en marknadsandel om cirka 21 procent och närmare 290 apotek. Innan affären stängs måste den godkännas av Konkurrensverket och Läkemedelsverket och det förväntas att ske under det andra kvartalet 2013.

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Nyköping

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Nyköping tisdagen den 26 mars. Det nya apoteket ligger vägg i vägg med Coop forum i Nyköping och blir Kronans Droghandel 223 apotek. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Visa mer