Gå direkt till innehåll

Regioner: Västmanland

Vaccinen som glöms bort i Coronatider  – Tre av fem glömmer förnya grundskyddet

Vaccinen som glöms bort i Coronatider – Tre av fem glömmer förnya grundskyddet

I dagsläget ligger nästan allt fokus på coronavaccineringen. Det gör att andra viktiga vaccin som grund-, rese, och TBE-vaccin lätt faller i glömska. Exempelvis visar en undersökning från Kronans Apotek/Sifo att nära hälften av svenskarna inte ens känner till att grundvaccinationen bör göras flera gånger under en livstid. Tre av fem har heller aldrig tagit en påfyllnadsdos eller minns när de senas

Kronans Apoteks regionchef, Magnus Hult, vid vagnen för snabbtest.

Kronans Apotek i Västerås börjar erbjuda antigentester

Kronans Apotek, vid Erikslund shoppingcenter i Västerås, har börjat att erbjuda antigentester för påvisning av covid-19. Även friskintyg erbjuds. I en provtagningsvagn utanför shoppingcentret öppnar företaget därmed sin andra snabbtestvagn och fler kan komma att lanseras.

Håll koll på var försäljningen av pollenprodukter ökar mest

Nu börjar pollensäsongen på allvar. Kronans Droghandel Pollenkartan visar var pollenhalterna är som högst och var efterfrågan på pollenprodukter är som störst. Just nu ökar försäljningen av pollenprodukter mest i Huddinge i Stockholm.

8-14 april gratis blodtrycksmätning på 68 apotek

Kronans Droghandel erbjuder kostnadsfri blodtrycksmätning på 68 av sina 200 apotek i 18 län under perioden 8-14 april och 6-12 maj. Detta är en del av Kronans Droghandels satsning Alla Hjärtans År.

Apotek hjälper rökare sluta röka

Apotek hjälper rökare sluta röka

Kronans Droghandel och Pfizer har genomfört ett gemensamt projekt för att se om det går att förbättra resultatet för patienter som vill sluta röka med läkemedel genom samtal, sms och mail. Projektet genomfördes på 15 Kronans Droghandels apotek i Södermanland, Västmanland och Västra Götaland och erfarenheterna är positiva.

Pilotprojekt för bättre läkemedelsanvändning för diabetiker

Kronans Droghandel och Sanofi har genomfört ett gemensamt projekt för att se om det går att förbättra diabetespatienters läkemedelsanvändning genom samtal, sms och mail. Projektet genomfördes på 15 Kronans Droghandels apotek i Södermanland, Västmanland och Västra Götaland och erfarenheterna är positiva.

Kronans Droghandel inför sluta röka-ruta

Den andra januari inför Kronans Droghandel sluta röka-rutor för att underlätta för de som vill sluta röka. Nikotin är ett av de mest beroende framkallande ämnen vi känner till och förklara varför det är så svårt att sluta röka. För att klara att bryta sitt beroende behöver man stöd.

Kronans Droghandel öppnar i Västerås

Kronans Droghandel öppnar sitt andra apotek i Erikslund i Västerås den 22 september. Apoteket ligger i Erikslunds shoppingcenter ett stenkast från det nybyggda Ikea. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Ny regionchef på Kronans Droghandel

Annelie Smedberg från Västerås blir ny regionchef på Kronans Droghandel. Hon kommer att ansvara för Västra Götaland Norra med sammanlagt 20 apotek. Annelie Smedberg har arbetat på apotek sedan 1994 och har arbetat som apotekschef på tre olika apotek.