Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Kronans Apotek och MatHem tecknar samarbetsavtal - blir först med att kunna leverera hem mat och läkemedel samtidigt

Den nätbaserade matbutiken MatHem och apotekskedjan Kronans Apotek slår nu sina påsar ihop. Genom det nya samarbetet blir det möjligt att beställa receptbelagda läkemedel och andra apoteksvaror från Kronans Apotek via MatHem och få leveransen direkt hem till dörren tillsammans med matbeställningen. Den här tjänsten blir Kronans Apotek och MatHem först i Sverige med. Erbjudandet lanseras i början a

Kronans Apotek byter ut burkarna till biobaserad plast

Kronans Apotek byter ut burkarna till biobaserad plast

Kronans Apoteks arbete med att byta till miljövänligare förpackningar inom de egna märkesvarorna fortsätter. Nu är det burkarna inom kategorin vitaminer och kosttillskott som byts ut till bioplast och får därmed även märkningen ’I’m Green’. Storleken på burkarna anpassas och fyllnadsgraden maximeras.

Rasim använder Kronans Apoteks nya tjänst Drive-in.

Kronans Apotek lanserar drive-in

Med Kronans Apoteks nya drive in-tjänst kan man handla apoteksvaror utan att ens behöva gå ur bilen. Tjänsten lanseras nu på ett 40-tal av kedjans apotek runt om i Sverige och fler planeras att rullas ut successivt.

Kronans Apotek växlar upp

Kronans Apotek genomför en organisationsjustering för att öka fokus på digitalutveckling, få mer tvärfunktionellt arbetssätt och en högre förändringstakt. - I en snabbt föränderlig apoteksbransch har vi utvecklat vår strategi för att klara framtida utmaningar och det var nu dags att ta ett mer samlat grepp om vår organisation, säger VD Anders Torell.

Hannes Hasselrot tar plats i Kronans Apoteks ledningsgrupp

E-handelschef tar plats i Kronans Apoteks ledningsgrupp

I september 2019 rekryterades Hannes Hasselrot som e-handelschef på Kronans Apotek. Under året som gått sedan dess ha omsättningen för e-handeln lyft med det dubbla. Nu tar Hannes Hasselrot klivet in i ledningsgruppen på Kronans Apotek och blir även företagets digitala försäljningsdirektör.

Saffran storsäljaren för Kronans Apotek på Singles day

Saffran storsäljaren för Kronans Apotek på Singles day

Kronans Apotek satte nytt försäljningsrekord på Singles Day, den största shoppingdagen i världen. Antal order ökade med 110 procent jämfört med samma dag i fjol och den totala försäljningen var 300 procent högre än en vanlig onsdag. Den produkt som sålde bäst under årets Singles day var saffran.

Årets julsenap och julsortiment från Kronans Apotek

I Kronans Apoteks julsortiment 2020 finns både nyheter och några återkommande favoriter och storsäljare. Bland julnyheterna märks såklart årets senap – med smak av julkryddor. En annan nyhet i sortimentet är de tre ”måste-ha-strutarna” fyllda med gammeldags polkakarameller, himmelsk fudge eller klassiska gräddkolor. Favorit i repris från förra året är bland annat de lyxiga presentaskarna fyllda me

Kronans Apotek och MediCheck lanserar vaccinationstjänst

Kronans Apotek och MediCheck lanserar vaccinationstjänst

I samarbete med MediCheck erbjuder nu Kronans Apotek vaccinationer på utvalda apotek runt om i Sverige. Målet är att tjänsten ska finnas på runt 80 apotek. Vaccinationer mot TBE och bältros samt resevaccin och påfyllnadsdos av grundvaccin erbjuds. Från och med november går det även att få vaccin mot säsongsinfluensa – något som bara var femte svensk planerar att ta, enligt en färsk undersökning fr

Charlotte Kalla lanserar hudvårdsserie med Kronans Apotek

Charlotte Kalla lanserar hudvårdsserie med Kronans Apotek

Idag lanserar Kronans Apotek och Charlotte Kalla en ny hållbar hudvårdserie för utsatt hy. Samtliga nio produkter för ansikte, händer och fötter i serien är veganska, närproducerade och Cosmos Natural-certifierade. Den gemensamt framtagna produktserien, som bär namnet Kalla, finns på alla Kronans Apoteks E-handeln från och med idag den 7 oktober.

Kronans Apotek öppnar nytt på S:t Eriks Ögonsjukhus i Solna

Kronans Apotek öppnar nytt på S:t Eriks Ögonsjukhus i Solna

Idag öppnar Kronans Apotek ett helt nytt apotek på S:t Eriks Ögonsjukhus, Eye of Excellence, som nyligen flyttade in i den nybyggda fastigheten på Eugeniavägen 12 i Hagastaden, Solna. Det nya apoteket kommer att ha ett nära samarbete med ögonsjukhuset och erbjuda rådgivning och ett större sortiment av läkemedel och egenvård för ögonproblem.

Visa mer