Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Kronans Apoteks julgåva stödjer Farmaceuter utan Gränser

Precis som tidigare år kommer Kronans Apotek, och moderbolaget Oriola, även i år att skänka pengar till välgörande ändamål istället för att köpa julklappar till medarbetare och intressenter. Årets juldonation går till Farmaceuter utan Gränser (FuG).

Anders Torell, VD på Kronans Apotek hoppar in på lagret

Kronans Apotek slog Black Week-rekord på fyra dagar

Precis som förra året inledde Kronans Apotek i år sin Black Week i början av veckan (sön 24 nov). Utvecklingen de första dagarna har överträffat företagets högt ställda förväntningar och redan under torsdagen, halvvägs in i kampanjen, har förra årets totala omsättning för Black Week redan passerats. Dessutom har företaget lyckats attrahera nya kunder.

Sundsvall först ut när Kronans Apotek lanserar abonnemangstjänst för dosförpackning av läkemedel

Sundsvall först ut när Kronans Apotek lanserar abonnemangstjänst för dosförpackning av läkemedel

En Sifo-undersökning genomförd av Kronans Apotek visar att många äldre som idag använder läkemedel, sköter sin behandling själva. Flera av dessa uppger att det är svårt att sköta sin läkemedelsbehandling korrekt. För att förbättra läkemedelsanvändningen lanserar Kronans Apotek MinDos, en abonnemangstjänst med dosförpackade läkemedel. I ett första steg lanseras tjänsten på tre apotek i Sundsvall.

Kronans Apotek lanserar MinDos - en abonnemangstjänst för dosförpackning av läkemedel

Kronans Apotek lanserar MinDos - en abonnemangstjänst för dosförpackning av läkemedel

En Sifo-undersökning genomförd av Kronans Apotek visar att många äldre som idag använder läkemedel, sköter sin behandling själva. Tyvärr uppger flera av dessa att de tycker att det är svårt att sköta sin läkemedelsbehandling på ett korrekt sätt. För att förbättra läkemedelsanvändningen lanserar nu Kronans Apotek MinDos, en abonnemangstjänst med dosförpackade läkemedel.

Anna Wallenberg, Försäljningsdirektör på Kronans Apotek

Kronans Apotek satsar på Singles Day

Kronans Apotek satsar även i år på Singles Day som infaller den 11 november (11/11). Förra året ökade företaget sin försäljning under Singles Day med ca 1500% jämfört med motsvarande dag året innan. ”Vi har skapat förutsättningar för att öka tillväxten ytterligare”, säger Anna Wallenberg, Försäljningsdirektör på Kronans Apotek.

Fredrik Haggren

​Ny Controllerdirektör till Kronans Apotek

Fredrik Haggren blir ny Controllerdirektör på Kronans Apotek. Han börjar den 27 januari 2020 och kommer att ingå i Business area Consumers ledningsgrupp i Oriola-koncernen.

Kronans Apotek och Aktarrs hälsoevent för arabisktalande blev en succé

Succé för hälsoevent för arabisktalande - vill öka förtroendet för hälsosektorn

Igår kväll anordnade Kronans Apotek och nyhetsplattformen Aktarr Sveriges första storskaliga hälsoevent för arabisktalande i centrala Stockholm. Syftet var att skapa ett forum där arabisktalande får en möjlighet att lära sig mer om apotekens funktion och dess självklara roll i samhället. Eventet blev en succé med närmare 300 gäster närvarande.

Kronans Apotek storsatsar på Drop-in för enklare vårdtjänster

Kronans Apotek storsatsar på Drop-in för enklare vårdtjänster

Drygt fyra av fem kan tänka sig att vända sig till apoteken för enklare vårdärenden, enligt en färsk Sifo-undersökning på uppdrag av Kronans Apotek. Det är en av anledningarna till att Kronans Apotek nu väljer att satsa stort på nya Drop in-tjänster. Under 2019 ska totalt tio stycken drop in-mottagningar öppnas och i veckan slås portarna upp i Stockholm och Malmö.

​Kronans Apotek stänger nio apotek

​Kronans Apotek stänger nio apotek

Som ett led i Oriolas effektiviseringsprogram, 20by20 Excellence programme, kommer Kronans Apotek att stänga nio apotek fram till första kvartalet 2020. Totalt berörs 83 tjänster inom Oriola-koncernen i Finland och Sverige där majoriteten av berörda apoteksmedarbetare kommer att erbjudas andra tjänster inom företaget.

Visa mer