Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Kronans Apotek hjälper Region Skåne med coronavaccinering

Kronans Apotek hjälper Region Skåne med coronavaccinering

Region Skåne har gett Kronans Apotek i uppdrag att vaccinera regionens invånare mot Covid-19. Startdatum är ännu inte satt men man beräknar vara igång i april. Preliminärt kommer ett tiotal av Kronans Apotek i Skåne att erbjuda vaccin.

Ett starkt 2020 för Kronans Apotek

Under helåret 2020 ökade Kronans Apotek försäljningen med 3,1 procent till 8186 miljoner kronor. Främsta orsaken till lyftet är e-handeln som ökade med 85 procent. Under året har försäljningen växt mer än marknaden i genomsnitt och Kronans Apotek har tagit marknadsandelar online.

Den 11 februari lanseras Välvald - apoteksbranschens gemensamma konsumentguide för ökad transparens.

Nu lanseras Välvald - apoteksbranschens gemensamma konsumentguide.

Kronans Apotek vill kunna guida sina kunder som vill göra mer medvetna val rätt och samtidigt sätta press på förändring hos läkemedelsföretagen. Därför har företaget varit delaktiga i att ta fram apoteksbranschens gemensamma konsumentguide för ökad transparens - Välvald. De läkemedelsföretag som uppfyller krav på transparent hållbarhetsarbete får symbolen Välvald i anslutning till receptfria läkem

Kronans Apotek är Sveriges mest kundempatiska apotek.

Kronans Apotek är Sveriges mest kundempatiska apotek.

Igår avslöjades vinnarna i Empati Grand Prix. Kronans Apotek röstades fram som Sveriges mest kundempatiska apotek i kategorin Apotek – och fick samtidigt dela på den totala förstaplatsen med Naturkompaniet.

Karin Pesula

​Ny kvalitetsdirektör på Kronans Apotek

Karin Pesula blir ny tillförordnad kvalitetsdirektör på Kronans Apotek. Hon tillträder positionen redan idag den 11 januari. Hon efterträder Karin Söderberg som går i pension i februari.
Karin Pesula har lång erfarenhet av att jobba på apotek och med särskilt inriktning på kvalitetsarbete inom Kronans Apotek. Hon har ingått i Kronans Apoteks kvalitetsteam och varit kvalitetsspecialist för regi

Kronans Apotek och MatHem tecknar samarbetsavtal - blir först med att kunna leverera hem mat och läkemedel samtidigt

Den nätbaserade matbutiken MatHem och apotekskedjan Kronans Apotek slår nu sina påsar ihop. Genom det nya samarbetet blir det möjligt att beställa receptbelagda läkemedel och andra apoteksvaror från Kronans Apotek via MatHem och få leveransen direkt hem till dörren tillsammans med matbeställningen. Den här tjänsten blir Kronans Apotek och MatHem först i Sverige med. Erbjudandet lanseras i början a

Kronans Apotek byter ut burkarna till biobaserad plast

Kronans Apotek byter ut burkarna till biobaserad plast

Kronans Apoteks arbete med att byta till miljövänligare förpackningar inom de egna märkesvarorna fortsätter. Nu är det burkarna inom kategorin vitaminer och kosttillskott som byts ut till bioplast och får därmed även märkningen ’I’m Green’. Storleken på burkarna anpassas och fyllnadsgraden maximeras.

Rasim använder Kronans Apoteks nya tjänst Drive-in.

Kronans Apotek lanserar drive-in

Med Kronans Apoteks nya drive in-tjänst kan man handla apoteksvaror utan att ens behöva gå ur bilen. Tjänsten lanseras nu på ett 40-tal av kedjans apotek runt om i Sverige och fler planeras att rullas ut successivt.

Kronans Apotek växlar upp

Kronans Apotek genomför en organisationsjustering för att öka fokus på digitalutveckling, få mer tvärfunktionellt arbetssätt och en högre förändringstakt. - I en snabbt föränderlig apoteksbransch har vi utvecklat vår strategi för att klara framtida utmaningar och det var nu dags att ta ett mer samlat grepp om vår organisation, säger VD Anders Torell.

Hannes Hasselrot tar plats i Kronans Apoteks ledningsgrupp

E-handelschef tar plats i Kronans Apoteks ledningsgrupp

I september 2019 rekryterades Hannes Hasselrot som e-handelschef på Kronans Apotek. Under året som gått sedan dess ha omsättningen för e-handeln lyft med det dubbla. Nu tar Hannes Hasselrot klivet in i ledningsgruppen på Kronans Apotek och blir även företagets digitala försäljningsdirektör.

Saffran storsäljaren för Kronans Apotek på Singles day

Saffran storsäljaren för Kronans Apotek på Singles day

Kronans Apotek satte nytt försäljningsrekord på Singles Day, den största shoppingdagen i världen. Antal order ökade med 110 procent jämfört med samma dag i fjol och den totala försäljningen var 300 procent högre än en vanlig onsdag. Den produkt som sålde bäst under årets Singles day var saffran.

Visa mer