Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Årets julsenap och julsortiment från Kronans Apotek

I Kronans Apoteks julsortiment 2020 finns både nyheter och några återkommande favoriter och storsäljare. Bland julnyheterna märks såklart årets senap – med smak av julkryddor. En annan nyhet i sortimentet är de tre ”måste-ha-strutarna” fyllda med gammeldags polkakarameller, himmelsk fudge eller klassiska gräddkolor. Favorit i repris från förra året är bland annat de lyxiga presentaskarna fyllda me

Kronans Apotek och MediCheck lanserar vaccinationstjänst

Kronans Apotek och MediCheck lanserar vaccinationstjänst

I samarbete med MediCheck erbjuder nu Kronans Apotek vaccinationer på utvalda apotek runt om i Sverige. Målet är att tjänsten ska finnas på runt 80 apotek. Vaccinationer mot TBE och bältros samt resevaccin och påfyllnadsdos av grundvaccin erbjuds. Från och med november går det även att få vaccin mot säsongsinfluensa – något som bara var femte svensk planerar att ta, enligt en färsk undersökning fr

Charlotte Kalla lanserar hudvårdsserie med Kronans Apotek

Charlotte Kalla lanserar hudvårdsserie med Kronans Apotek

Idag lanserar Kronans Apotek och Charlotte Kalla en ny hållbar hudvårdserie för utsatt hy. Samtliga nio produkter för ansikte, händer och fötter i serien är veganska, närproducerade och Cosmos Natural-certifierade. Den gemensamt framtagna produktserien, som bär namnet Kalla, finns på alla Kronans Apoteks E-handeln från och med idag den 7 oktober.

Kronans Apotek öppnar nytt på S:t Eriks Ögonsjukhus i Solna

Kronans Apotek öppnar nytt på S:t Eriks Ögonsjukhus i Solna

Idag öppnar Kronans Apotek ett helt nytt apotek på S:t Eriks Ögonsjukhus, Eye of Excellence, som nyligen flyttade in i den nybyggda fastigheten på Eugeniavägen 12 i Hagastaden, Solna. Det nya apoteket kommer att ha ett nära samarbete med ögonsjukhuset och erbjuda rådgivning och ett större sortiment av läkemedel och egenvård för ögonproblem.

Kronans Apotek utser GSK Consumer Healthcare till årets leverantör 2020. Från vänster; William Fri , Etel Keil Björk, Annica Bengtsson från GSK

Kronans Apotek utser GSK Consumer Healthcare till årets leverantör 2020

Under Kronans Apoteks årliga leverantörsträff 2020, som i år hölls digitalt, utsågs GSK Consumer Healthcare till årets leverantör 2020. Företaget vann utmärkelsen i konkurrens med hundratals leverantörer inom läkemedel-, hälso- och egenvårdssortimentet. Övriga utmärkelser som delades ut var: ”Årets lansering” som gick till Mylan (Dymista), ”Årets kampanj” som gick till - L’Oréal (La Roche Posay oc

Kronans Apotek möjliggör Swish-betalning i samtliga apotek

Kronans Apotek möjliggör Swish-betalning i samtliga apotek

​Nu behövs inte längre kontanter eller kreditkort för att kunna betala på Kronans Apoteks fysiska apotek. Den som vill kan i stället välja att köpa mediciner och andra varor med hjälp av betalappen Swish på kedjans samtliga 323 apotek. Kronans Apotek blir därmed den enda av Sveriges tre största apotekskedjor där Swish-betalningar nu är möjliga.

Corona födde framgångsrik och smittsäker kampanj

Corona födde framgångsrik och smittsäker kampanj

För att minimera smittorisken för Covid-19 lanserade Kronans Apotek i våras tjänsten ”Du ringer in, vi kommer ut”. Sedan dess har cirka 10 000 kunder utnyttjat den nya möjligheten att ringa in sina beställningar och hämta ut läkemedel utanför apoteken.

En stor del av kunderna i e-handeln handlar genom mobilen.

​Kronans Apoteks e-handel mer än fördubblades andra kvartalet

Kronans Apoteks e-handel har gått starkt under årets andra kvartal. Hela apoteksmarknadens e-handel växte med 69 procent men Kronans Apoteks e-handel växte med 111 procent. – Många medarbetare har lagt ned ett fantastiskt arbete för att vi skulle klara den snabba tillväxt för e-handeln som pandemin inneburit, säger Anders Torell, VD på Kronans Apotek.

Kronans Apotek skänker 900 liter handdesinfektion till Stockholms Stadsmission

Kronans Apotek skänker 900 liter handdesinfektion till Stockholms Stadsmission

Kronans Apotek har under corona-krisen skänkt bort handdesinfektion i stora mängder, bland annat till Gustavsbergs vårdcentral och till organisationen Vid Din Sida. Nu får även Stockholms Stadsmission hjälp av företaget som skänker dem cirka 900 liter handdesinfektion. Stockholms Stadsmission driver flera boenden och dagverksamheter för människor som lever i utsatthet och hemlöshet.

Kronans Apotek byter till miljövänligare doseringshjälpmedel

Kronans Apotek byter till miljövänligare doseringshjälpmedel

​Nu byter Kronans Apotek ut sina befintliga doseringshjälpmedel det vill säga dossprutor, doskilar och dosbägare, till en mer miljövänlig version. De nya produkterna är tillverkade av återvinningsbar bioplast, har mindre emballage och tillverkningen sker numera i Sverige i stället för Kina.

Kronans Apotek börjar sälja antikroppstester

Kronans Apotek börjar sälja antikroppstester

Kronans Apotek börjar sälja antikroppstester för coronaviruset, tester som kan visa om personen varit smittad av det nya coronaviruset. I samarbete med ICT Health startar Kronans Apotek sin verksamhet på sitt apotek i Valbo, Gävle, samt Sandviken denna vecka, sedan följer ett flertal orter. Antikroppstest görs genom ett blodprov, stick i fingret.

Visa mer