Gå direkt till innehåll

Regioner: Dalarna

Kronans Apotek informerar och uppmuntrar sina kunder att se över sina fullmakter.

Hundratusentals fullmakter förfaller 1 juni – 9 av 10 omedvetna om detta

Den 1 juni 2024 upphör många fullmakter för apoteksärenden att gälla, vilket påverkar hundratusentals svenskar. En ny Sifo-undersökning från Kronans Apotek visar att 9 av 10 är helt omedvetna om detta. Nu vill Kronans Apotek informera och uppmuntra svenskar att se över sina fullmakter för att inte stå utan när fullmakten förfaller.

Charlotte Kalla släpper nagellack baserat på karriären

Charlotte Kalla släpper nagellack baserat på karriären

Genom att kombinera siffror från Charlotte Kallas karriär fick OS-stjärnan och Kronans Apotek fram en särskild sifferkombination – en så kallad hexadecimal – som utgör färgen på ett nytt, hållbart nagellack. Nagellacket #166c22 är producerat i Sverige och är fritt från de gifter som traditionella nagellack innehåller.

Vaccinen som glöms bort i Coronatider  – Tre av fem glömmer förnya grundskyddet

Vaccinen som glöms bort i Coronatider – Tre av fem glömmer förnya grundskyddet

I dagsläget ligger nästan allt fokus på coronavaccineringen. Det gör att andra viktiga vaccin som grund-, rese, och TBE-vaccin lätt faller i glömska. Exempelvis visar en undersökning från Kronans Apotek/Sifo att nära hälften av svenskarna inte ens känner till att grundvaccinationen bör göras flera gånger under en livstid. Tre av fem har heller aldrig tagit en påfyllnadsdos eller minns när de senas

Årets Kronans Apotek Norra Backa Borlänge!

Norra Backa - Årets Kronans Apotek 2016

Kronans Apotek har utsett Norra Backa i Borlänge till Årets Apotek 2016 och Östra Torp Uddevalla till Årets komet 2016. Utmärkelserna delades ut i helgen.

Sahlgrenska - Årets Kronans Apotek 2015

Kronans Apotek har utsett Sahlgrenska till Årets Apotek 2015. Med ett 100% fokus på kunderna har apoteket utvecklats positivt under 2015. Priset som Årets apotek delades ut i samband med att Kronans Apoteks chefer och Servicekontor samlades i Stockholm.

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Borlänge

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Borlänge

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Borlänge torsdagen den 23 oktober. Det nya apoteket ligger på den nya handelsplatsen Norra Backa där bland annat IKEA öppnar. Apoteket blir Kronans Droghandels 228:e apotek. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Kronans Droghandel planerar inte att stänga apotek

Idag spekulerar Svenska Dagbladet i att det kan stängas 25 apotek i glesbygd. Flera av dessa drivs av Kronans Droghandel. Från Kronans Droghandels sida vill vi klargöra att det inte finns planer på att stänga apotek.

8-14 april gratis blodtrycksmätning på 68 apotek

Kronans Droghandel erbjuder kostnadsfri blodtrycksmätning på 68 av sina 200 apotek i 18 län under perioden 8-14 april och 6-12 maj. Detta är en del av Kronans Droghandels satsning Alla Hjärtans År.

Kronans Droghandel stänger i Lima

Kronans Droghandel kommer att stänga sitt apotek i Lima, Dalarna, Malungs kommun innan sista mars. Övriga apotek som ägs av Kronans Droghandel och som klassats som glesbygdsapotek kommer att drivas tills vidare i avvaktan på regeringens beslut om det särskilda glesbygdsstödet för apotek.

Kronans Droghandel gör dig 100 % pussäker i Falun

Om du tar hand om din munhälsa blir du pussäker, och kan spara pengar hos tandläkaren. Dålig andedräkt beror till 90 procent på hur din mun mår. Följ några enkla råd så blir du pussäker, även när du äter läkemedel som ger muntorrhet.

Kronans Droghandel inför sluta röka-ruta

Den andra januari inför Kronans Droghandel sluta röka-rutor för att underlätta för de som vill sluta röka. Nikotin är ett av de mest beroende framkallande ämnen vi känner till och förklara varför det är så svårt att sluta röka. För att klara att bryta sitt beroende behöver man stöd.

Ny regionchef på Kronans Droghandel

Kronans Droghandel har anställt Pär Hansson som regionchef för Dalarna och Gävle. Pär Hansson är utbildad apotekare och har arbetat i apoteksbranschen i över 20 år.

Sommar och sol, bett och stick, glöm inte semesterapoteket

Sommaren är här och den är underbar. Samtidigt finns alltid en risk att man drar på sig en enklare åkomma eller får ett bett eller stick som kan förstöra några dagar. Därför är det klokt att ha ett enklare semesterapotek till hands.

Nu öppnar Kronans Droghandel i Avesta

På torsdag den 19 maj, invigs Kronans Droghandels nya apotek i Avesta på Kungsgatan 14. Kronans Droghandels är Sveriges tredje största apotekskedja och är delägda av Kooperativa förbundet.

Ny affärsområdeschef från Dalarna på Kronans Droghandel

Magnus Hult blir affärsområdeschef på Kronans Droghandel. Han har erfarenheter från arbeten inom apotek och kommer senast från tjänsten som regionchef på Kronans Droghandel. Han tillträder sin nya tjänst i slutet av maj.