Gå direkt till innehåll

Regioner: Uppsala

Vaccinen som glöms bort i Coronatider  – Tre av fem glömmer förnya grundskyddet

Vaccinen som glöms bort i Coronatider – Tre av fem glömmer förnya grundskyddet

I dagsläget ligger nästan allt fokus på coronavaccineringen. Det gör att andra viktiga vaccin som grund-, rese, och TBE-vaccin lätt faller i glömska. Exempelvis visar en undersökning från Kronans Apotek/Sifo att nära hälften av svenskarna inte ens känner till att grundvaccinationen bör göras flera gånger under en livstid. Tre av fem har heller aldrig tagit en påfyllnadsdos eller minns när de senas

Kronans Apotek öppnar nytt i Rosendal i Uppsala

Kronans Apotek öppnar nytt i Rosendal i Uppsala

Imorgon torsdag öppnar Kronans Apotek ett apotek i Rosendal i Uppsala. Det är ett nytt bostadsområde i Uppsala med cirka 1500 lägenheter och väl placerat med närhet till flera andra bostadsområden. Genom etablering bidrar Kronans Apotek till att öka tillgängligheten på läkemedel och apoteksvaror.

Nu tar Kronans Apotek över sex apotek från Apotek Hjärtat

Nu tar Kronans Apotek över sex apotek från Apotek Hjärtat

Nästa vecka tar Kronans Apotek över sex apotek från Apotek Hjärtat. Affären annonserades i maj, men nu sker själva övertagandet. Det handlar om sex apotek som köps av Kronans Apotek som ligger i anslutning till Willys och Hemköps butiker och två Kronans Apotek som köps av Apotek Hjärtat.

Apoteksaffär

Kronans Apotek och Apotek Hjärtat i apoteksaffär

Kronans Apotek och Apotek Hjärtat har ingått avtal om att köpa och sälja apotek mellan kedjorna. Kronans Apotek köper sex apotek av Apotek Hjärtat och Apotek Hjärtat köper två apotek av Kronans Apotek.

Kronans Apotek öppnar ett nytt apotek i Uppsala

Kronans Apotek öppnar ett nytt apotek i Uppsala

Kronans Apotek öppnar ett nytt apotek i Uppsala torsdagen den 18 november. Det nya apoteket ligger på Svartbäcksgatan 14, nära till bussar och övriga butiker i city. Kronans Apoteks satsning på recept, hälsa och skönhet syns i det nya apoteket. Genom etableringen befäster Kronans Apotek sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör med totalt 309 apotek.

8-14 april gratis blodtrycksmätning på 68 apotek

Kronans Droghandel erbjuder kostnadsfri blodtrycksmätning på 68 av sina 200 apotek i 18 län under perioden 8-14 april och 6-12 maj. Detta är en del av Kronans Droghandels satsning Alla Hjärtans År.

Kronans Droghandel gör dig 100 % pussäker i Uppsala

Om du tar hand om din munhälsa blir du pussäker, och kan spara pengar hos tandläkaren. Dålig andedräkt beror till 90 procent på hur din mun mår. Följ några enkla råd så blir du pussäker, även när du äter läkemedel som ger muntorrhet.

Kronans Droghandel inför sluta röka-ruta

Den andra januari inför Kronans Droghandel sluta röka-rutor för att underlätta för de som vill sluta röka. Nikotin är ett av de mest beroende framkallande ämnen vi känner till och förklara varför det är så svårt att sluta röka. För att klara att bryta sitt beroende behöver man stöd.

Sommar och sol, bett och stick, glöm inte semesterapoteket

Sommaren är här och den är underbar. Samtidigt finns alltid en risk att man drar på sig en enklare åkomma eller får ett bett eller stick som kan förstöra några dagar. Därför är det klokt att ha ett enklare semesterapotek till hands.