Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Kronans Apotek öppnar nytt i Rosendal i Uppsala

Kronans Apotek öppnar nytt i Rosendal i Uppsala

Imorgon torsdag öppnar Kronans Apotek ett apotek i Rosendal i Uppsala. Det är ett nytt bostadsområde i Uppsala med cirka 1500 lägenheter och väl placerat med närhet till flera andra bostadsområden. Genom etablering bidrar Kronans Apotek till att öka tillgängligheten på läkemedel och apoteksvaror.

Kronans Apoteks nya uppgraderade hudvårdssortiment

Kronans Apotek relanserar ett förbättrat och uppgraderat hudvårdssortiment.

Kronans Apotek relanserar sitt egna hudvårdssortiment. Produkterna har fått en ny, modernare förpackningsdesign och innehållet har förbättrats med noggrant utvalda och skonsamma ingredienser. I framtagande av de nya formuleringarna har företaget aktivt valt bort vissa omdiskuterade ingredienser. Bland annat har parabener och mikroplaster valts bort.

Anders Torell, VD på Kronans Apotek

Idag tillträder Anders Torell som ny VD på Kronans Apotek

Idag tillträder Anders Torell som ny VD på Kronans Apotek. ​– Jag ser verkligen fram emot att börja jobba på Kronans Apotek som är ett spännande företag med mycket kompetenta, engagerade och positiva medarbetare, säger Anders Torell.

Tack vare app och push-notiser minskar felaktig användning av läkemedel

Tack vare app och push-notiser minskar felaktig användning av läkemedel

Under 2017 har allt fler patienter som använder Kronans Apoteks app fått möjlighet att använda läkemedel på ett korrekt. - I rapporten framgår det att påminnelsetjänsten via vår app lett till mellan 16,6 – 22,7 procent fler receptuttag av läkemedel,säger Anna Skarph chefsapotekare på Kronans Apotek och tillägger.

Tygpåsen kommer till våren på Kronans Apotek

Förbrukning av plastpåsar ned 38 procent på Kronans Apotek

Förbrukningen av plastpåsar hos Kronans Apoteks har minskat med 38 % sedan den nya EU-förordningen infördes i juni i år. Företaget tar nu nästa steg i sin satsning för att minska sin miljöpåverkan och byter till plastpåsar i 100 % återvunnen plast. I samband med detta börjar företaget också att ta betalt för plastpåsarna för att ytterligare sänka efterfrågan.

​En god jul

​En god jul

Kronans Apotek har skänkt överblivna skrivare till Stockholms Stadsmission. Dels för att skrivarna skulle få ett förlängt liv, dels för att kunna hjälpa en organisation som behövde stöd.

​Kronans Apoteks julgåva går till BRIS

​Kronans Apoteks julgåva går till BRIS

I år kommer Kronans Apotek att skänka pengar till välgörande ändamål istället för att köpa julklappar till medarbetare och intressenter. I år arrangerades en omröstning bland medarbetarna om vilken organisation som skulle få julgåvan och det blev BRIS som vann.

Kronans Apotek öppnar nytt i Munksjöstaden i Jönköping

Kronans Apotek öppnar nytt i Munksjöstaden i Jönköping

Kronans Apotek öppnar imorgon, 14 december, ett nytt apotek i den nya stadsdelen Munksjöstaden i Jönköping. Apoteket ligger precis intill Vätternhälsans vårdcentral, nära campus och centralt i stadsdelen perfekt för de som vill handla apoteksprodukter och få läkemedelsrådgivning.

Visa mer