Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Tomas Rupšys, nytillträdd vd för Kronans Apotek & Katarina Gabrielson, styrelseordförande för Kronans Apotek

Kronans Apotek får ny vd

Erik Sjögren lämnar sin tjänst som vd för Kronans Apotek från och med 15 april 2024. Tomas Rupšys har utsetts till ny vd från och med 17 april 2024.

Love is in the hair - Kronans Apotek lanserar ny hårvårdsserie

Love is in the hair - Kronans Apotek lanserar ny hårvårdsserie

Precis som vi människor behöver håret kärlek, vård och omtanke för att må bra. Valentinveckan är här och finns det någonting mer kärleksfullt än att ge ditt hår en bra hårvårdsrutin? För att ge ditt hår och hårbotten den kärlek det behöver lanserar Kronans Apotek den nya hårvårdsserien Hair+Scalp med sju nya produkter, som finns tillgängliga i apoteken och på kronansapotek.se från vecka 7.

Kronans Apotek rekryterar ny marknad- och kommunikationsdirektör

Kronans Apotek rekryterar ny marknad- och kommunikationsdirektör

Kronans Apotek välkomnar Caroline Forsshéll som ny marknad- och kommunikationsdirektör till nya apotekskedjan med över 500 apotek och en stark e-handel. Hon tillträder tjänsten 12 februari och har tidigare erfarenhet som CMO för Kivra och Lidl, samt som vd för Happy Homes.

Kronans Apotek – nu med över 500 apotek under samma varumärke

Kronans Apotek – nu med över 500 apotek under samma varumärke

I oktober 2022 gick Apoteksgruppen och Kronans Apotek ihop till ett bolag, under det gemensamma varumärket Kronans Apotek. I höstas påbörjades omställningen av Apoteksgruppens cirka 200 apotek till Kronans Apotek och nu är samtliga omprofilerade. Med över 500 apotek och en stark e-handel, går vi nu in i 2024 som en enad stark apotekskedja.

Jenny Rådeström, sortimentsdirektör på Kronans Apotek

Kronans Apotek ökar sin satsning på EMV – med 200 nya apotek

Ett år har gått sedan sammanslagningen av Kronans Apotek och Apoteksgruppen. Nu skalar den rikstäckande apotekskedjan upp satsningen på egna varumärken. Med integrationen av de 200 nya butikerna från Apoteksgruppen har Kronans Apotek en ännu större kraft att öka volymerna, produktutveckla och bredda sitt EMV-sortimentet.

Kronans Apotek lanserar återfuktande läppbalsam i två härliga höstfärger

Kronans Apotek lanserar återfuktande läppbalsam i två härliga höstfärger

Som en del av Kronans Apoteks satsning på egna märkesvaror lanseras nu det nya återfuktande läppbalsamet Tinted Lip Balm i två höstnyanser; soft nude och red. Dessutom utökas den vårdande serien True Age med fem produkter anpassad för den mogna kvinnans kropp. Produkterna finns tillgängliga på apoteken och i e-handeln från vecka 41.

Julens nya smaker från nya Kronans Apotek

Julens nya smaker från nya Kronans Apotek

Bland julens smaker från Kronans Apotek 2023 finns både smakfulla nyheter och återkommande favoriter från tidigare julsortiment från Kronans Apotek och Apoteksgruppen. I över 100 år har senap varit en jultradition på svenska apotek, som en hyllning till detta lanseras varje år en ny senapssmak och årets senap från Kronans Apotek har smak av apelsin och honung.

Årets Leverantör 2023 - Bayer

Kronans Apotek utser Bayer till Årets Leverantör 2023

Under Kronans Apoteks årliga leverantörsträff som i år gick av stapeln i Winterviken i Stockholm prisades leverantörer med olika utmärkelser. Traditionsenligt delades utmärkelsen Årets Leverantör 2023 ut där Bayer kammade hem vinsten i hård konkurrens med andra leverantörer inom läkemedel, hälso- och egenvårdssortimentet.

Visa mer