Gå direkt till innehåll

Ämnen: Hälsoorganisationer

Jeanette Höglund, grundare av Vid Din Sida, är tacksam över att hon nu frikostigt kan förse hemlösa pensionärer med välbehövlig handsprit.

Kronans Apotek skänker handsprit till hemsjukvården i Gustavsberg och Vid Din Sida

Under de senaste dagarna har personalen på vårdcentralen i Gustavsberg tvingats ransonera handspriten som de använder vid hemsjukvård. För att vårdpersonalen ska kunna skydda sig själva och riskgrupperna skänker nu Kronans Apotek 2000 flaskor handsprit till vårdinrättningen. Samtidigt skänks även 500 flaskor till oranisationen Vid Din Sida som stödjer äldre hemlösa och fattigpensionärer.

Kronans Apoteks lager i Enköping

Kronans Apotek kraftsamlar för att prioritera läkemedelsleveranser

Under de senaste veckorna har Kronans Apotek haft en ovanligt stor belastning på apoteken – både fysiskt och online. Efterfrågan har ökat kraftigt och eftersom läkemedel för många personer är livsavgörande har företaget nu satt in en prioritering på att få ut receptbelagda läkemedel. Bl.a. har företaget ökat antalet lagerarbetare med 50% och farmaceuter vid logistikenheten har ökat med 169%.

Kronans Apotek lanserar MinDos - en abonnemangstjänst för dosförpackning av läkemedel

Kronans Apotek lanserar MinDos - en abonnemangstjänst för dosförpackning av läkemedel

En Sifo-undersökning genomförd av Kronans Apotek visar att många äldre som idag använder läkemedel, sköter sin behandling själva. Tyvärr uppger flera av dessa att de tycker att det är svårt att sköta sin läkemedelsbehandling på ett korrekt sätt. För att förbättra läkemedelsanvändningen lanserar nu Kronans Apotek MinDos, en abonnemangstjänst med dosförpackade läkemedel.

Kronans Apotek stödjer Bröstcancerförbundets kampanj Rosa Oktober

Kronans Apotek stödjer Bröstcancerförbundets kampanj Rosa Oktober

Kronans Apotek, som är en av Bröstcancerförbundets huvudpartners, kommer även i år att stödja Rosa Oktober kampanjen. Utöver försäljning av rosa band och rosa reflexer, kommer Kronans Apotek även att sälja utvalda produkter i sin e-handel och på fysiska apotek och där 2 kr per såld produkt går till Bröstcancerförbundet. Företaget kommer även att stödja initiativet Hittaut mot bröstcancer.

Clary Holtendal, ny Kvalitetsutecklare på Kronans Apotek

Kronans Apotek rekryterar Clary Holtendal från Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket

Clary Holtendal blir ny Kvalitetsutvecklare på Kronans Apotek. Hon kommer även att, via Apoteksföreningen, arbeta med samordningen av Nationella Läkemedelslistan som kommer att introduceras 1 juli 2020. Clary Holtental kommer senast från Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket och har utöver det 12 års erfarenhet från branschen, bland annat i olika roller på apotek och från Sveriges Farmaceuter.

​Nu lanserar Kronans Apotek podcasten, ​”Hypokondrikerpodden”

Kronans Apotek lanserar podd om hälsoångest, skam samt verkliga och inbillade symptom

Nu lanserar Kronans Apotek podcasten, ”Hypokondrikerpodden”. Med podden vill Kronans Apotek inspirera fler att våga prata om just de där åkommorna som man helst inte pratar om alls - de som många upplever som jobbiga och skamfyllda. Några ämnen som diskuteras tillsammans med inbjudna gäster är; svamp i underlivet, nässpraysberoende och ihärdiga hemorrojder. Podcasten har premiär den 18 juni.