Gå direkt till innehåll

Ämnen: Företagsinformation

Kronans Apotek höjer rabatten till 15% för seniorer på tisdagar

Kronans Apotek höjer rabatten till 15% för seniorer på tisdagar

Från och med idag, tisdag 9 juli, välkomnar Kronans Apotek alla seniorer över 65 år att dra nytta av en ökad rabatt på 15%* varje tisdag. Detta nya erbjudande gäller både i företagets 500 fysiska butiker och e-handel, som en del av företagets åtagande att stödja hälsa och välbefinnande i alla åldrar.

Erik Björk, ny CFO på Kronans Apotek.

Kronans Apotek rekryterar ny CFO

Kronans Apotek har rekryterat Erik Björk som ny Chief Financial Officer (CFO). Han kommer senast från KICKS Group där han hade rollen som CFO. Erik Björk tar även plats i lednngsgruppen på Kronans Apotek och tillträder sin nya tjänst den 13 maj.

Tomas Rupšys, nytillträdd vd för Kronans Apotek & Katarina Gabrielson, styrelseordförande för Kronans Apotek

Kronans Apotek får ny vd

Erik Sjögren lämnar sin tjänst som vd för Kronans Apotek från och med 15 april 2024. Tomas Rupšys har utsetts till ny vd från och med 17 april 2024.

Kronans Apotek – nu med över 500 apotek under samma varumärke

Kronans Apotek – nu med över 500 apotek under samma varumärke

I oktober 2022 gick Apoteksgruppen och Kronans Apotek ihop till ett bolag, under det gemensamma varumärket Kronans Apotek. I höstas påbörjades omställningen av Apoteksgruppens cirka 200 apotek till Kronans Apotek och nu är samtliga omprofilerade. Med över 500 apotek och en stark e-handel, går vi nu in i 2024 som en enad stark apotekskedja.

Hannes Hasselrot ny kommersiell direktör på Kronans Apotek

Hannes Hasselrot ny kommersiell direktör på Kronans Apotek

Kronans Apotek har utsett Hannes Hasselrot till ny kommersiell direktör. Han arbetar i dagsläget som digital försäljningsdirektör på apotekskedjan dit han rekryterades från Peak Performance 2019. Hannes Hasselrot efterträder Anna Wallenberg och tillträder sin nya roll den 1 juli i år.

Hannes Hasselrot tar plats i Kronans Apoteks ledningsgrupp

E-handelschef tar plats i Kronans Apoteks ledningsgrupp

I september 2019 rekryterades Hannes Hasselrot som e-handelschef på Kronans Apotek. Under året som gått sedan dess ha omsättningen för e-handeln lyft med det dubbla. Nu tar Hannes Hasselrot klivet in i ledningsgruppen på Kronans Apotek och blir även företagets digitala försäljningsdirektör.

Clary Holtendal, ny Kvalitetsutecklare på Kronans Apotek

Kronans Apotek rekryterar Clary Holtendal från Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket

Clary Holtendal blir ny Kvalitetsutvecklare på Kronans Apotek. Hon kommer även att, via Apoteksföreningen, arbeta med samordningen av Nationella Läkemedelslistan som kommer att introduceras 1 juli 2020. Clary Holtental kommer senast från Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket och har utöver det 12 års erfarenhet från branschen, bland annat i olika roller på apotek och från Sveriges Farmaceuter.

Ny VD till Kronans Apotek

Kronans Apotek får idag en ny VD. Lars Birkeland lämnar sin post och ersätts av Stig Tornell, tidigare sortiment- och marknadsdirektör.

Förändringar i Kronans Droghandels ledning

Oriola-KD’s apotekskedja i Sverige, Kronans Droghandel, går in i en ny fas med fokus på förbättrad lönsamhet och finansiell stabilitet. Jonas Levin, marknadsdirektör på Kronans Droghandel har utsetts till tillförordnad VD idag den 15 augusti. Jo Langmoen har samtidigt utsetts till rådgivare för Kronans Droghandel Apotek AB och medlem av bolagets styrelse.