Gå direkt till innehåll

Ämnen: Företagande, allmänt

Kronans Apotek rekryterar från Lidl och H&M

Kronans Apotek rekryterar hållbarhetschef från Lidl

Kronans Apotek inleder det nya året med att etablera två nya nyckelroller till den nya apotekskedjan och tillsätter Caroline Kjerstadius som ny Head of Sustainability och Malin Kjellstenius som ny Head of Legal. Båda börjar sina nya tjänster under april.

Hannes Hasselrot har utsetts till ny VD på Kronans Apotek

Hannes Hasselrot har utsetts till ny VD på Kronans Apotek

Hannes Hasselrot har utsetts till VD på Kronans Apotek och blir samtidigt även Vice President för Business Area Consumer för Oriola (som äger Kronans Apotek). Hasselrot har lång erfarenhet av branscher i transformation från fysisk till digital handel och säger; ”Jag ser mycket fram emot att fortsätta utveckla Kronans Apotek till det bästa apoteket med en enad handel, fysiskt och digitalt”.

Karl-Johan Börjeson, Kronans Apotek, Anders Bergh, Johnson & Johnson och Naem Droubi, Kronans Apotek

Kronans Apotek utser Johnson & Johnson till årets leverantör 2021

Under Kronans Apoteks årliga leverantörsträff, som även i år hölls digitalt, utsågs Johnson & Johnson till årets leverantör 2021. Företaget vann utmärkelsen i konkurrens med hundratals leverantörer inom läkemedel-, hälso- och egenvårdssortimentet.

Kronans Apotek växlar upp

Kronans Apotek genomför en organisationsjustering för att öka fokus på digitalutveckling, få mer tvärfunktionellt arbetssätt och en högre förändringstakt. - I en snabbt föränderlig apoteksbransch har vi utvecklat vår strategi för att klara framtida utmaningar och det var nu dags att ta ett mer samlat grepp om vår organisation, säger VD Anders Torell.

Anna Wallenberg, Försäljningsdirektör på Kronans Apotek

Kronans Apotek satsar på Singles Day

Kronans Apotek satsar även i år på Singles Day som infaller den 11 november (11/11). Förra året ökade företaget sin försäljning under Singles Day med ca 1500% jämfört med motsvarande dag året innan. ”Vi har skapat förutsättningar för att öka tillväxten ytterligare”, säger Anna Wallenberg, Försäljningsdirektör på Kronans Apotek.

Clary Holtendal, ny Kvalitetsutecklare på Kronans Apotek

Kronans Apotek rekryterar Clary Holtendal från Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket

Clary Holtendal blir ny Kvalitetsutvecklare på Kronans Apotek. Hon kommer även att, via Apoteksföreningen, arbeta med samordningen av Nationella Läkemedelslistan som kommer att introduceras 1 juli 2020. Clary Holtental kommer senast från Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket och har utöver det 12 års erfarenhet från branschen, bland annat i olika roller på apotek och från Sveriges Farmaceuter.

Kronans Apotek inviger sitt nya apotek på Nordiska Kompaniet i Stockholm

Kronans Apotek breder ut sig i Stockholm city- öppnar nytt på Nordiska Kompaniet

Idag, torsdagen den 15 augusti klockan 10.00, inviger Kronans Apotek ett nytt apotek på varuhuset Nordiska Kompaniet i Stockholm. Detta blir företagets femte cityläge i Stockholm. Tidigare i år öppnades ett apotek på Drottninggatan och sedan tidigare har Kronans Apotek intagit strategiskt viktiga platser i centrala Stockholm, bland annat vid Centralen, Mood Gallerian och Sveavägen.

Apotekschef Anja Ågren Cancar med medarbetare hälsar välkomna till Kronans Apotek Drottninggatan 61 i Stockholm

Kronans Apotek öppnar nytt på Drottninggatan 61 i Stockholm

Hushållen handlar mer och mer apoteksprodukter online och Kronans Apoteks egen E-handel växer snabbare än marknaden. Samtidigt planerar företaget att etablera åtta nya fysiska apotek under 2019. Ett av dem öppnas idag, torsdag den 21 mars, på Drottninggatan 61 i Stockholm.

Fortsatt stark ökning av Kronans Apoteks E-handel

Kronans Apoteks försäljning online fortsatte att växa snabbare (+74%) än marknaden (+35%) under det fjärde kvartalet 2018. ”Vi har återigen haft ett bra år (2018) och det är fantastiskt kul att vår E-handel fortsätter att öka”, säger Anders Torell, VD för Kronans Apotek.

Frida Hemmingsson, ny Miljö- och Hållbarhetschef på Kronans Apotek

Kronans Apotek rekryterar Miljö- och Hållbarhetschef

Frida Hemmingsson blir ansvarig för hållbarhetsfrågor på Kronans Apotek. Hon har en bakgrund som jurist med miljörätt som inriktning samt en yrkesutbildning som miljöingenjör. Frida kommer närmast från en tjänst som Miljöansvarig på Danderyds Sjukhus AB och har tidigare bland annat arbetat som konsult inom miljö och hållbar utveckling på miljöorganisationen Det Naturliga Steget (The Natural Step).

Kronans Apotek öppnar nytt i Mölndal galleria

Kronans Apotek öppnar nytt i Mölndal galleria

Kronans Apotek inviger idag kl. 17.00 sin butik i Mölndal galleria - en galleria som är väl integrerad i stadskärnans struktur av gator och torg. Det nya apoteket ökar tillgängligheten på läkemedel och hälsoprodukter och gör det enklare för alla i Mölndal med omnejd att få hjälp med sin läkemedelsbehandling och hälsa.

Kronans Apotek låter barnen presentera vädret för att föräldrar inte ska glömma solskyddet

Kronans Apotek låter barnen presentera vädret för att föräldrar inte ska glömma solskyddet

I och med att sommaren närmast har börjat tänker allt fler på att använda solskydd. För att uppmärksamma föräldrar att solen inte bara är farlig i samband med sol och bad har Kronans Apotek tagit fram Barnleksrapporten. En superlokal väderleksrapport ner på stadsdelsnivå, där barn agerar presentatörer för att föräldrar ska påminnas om att man måste smörja in sina barn även i skolan.

Emelie Friis, Marknadschef, Kronans Apotek

Kronans Apotek satsar på AI marknadsföring

Kronans Apoteks e-handel växte med 69 procent förra året. För att växa vidare fortsätter kedjan att öka sina satsningar digitalt, bland annat genom AI-baserad marknadsföring.