Gå direkt till innehåll

Ämnen: Corona

Vaccinen som glöms bort i Coronatider  – Tre av fem glömmer förnya grundskyddet

Vaccinen som glöms bort i Coronatider – Tre av fem glömmer förnya grundskyddet

I dagsläget ligger nästan allt fokus på coronavaccineringen. Det gör att andra viktiga vaccin som grund-, rese, och TBE-vaccin lätt faller i glömska. Exempelvis visar en undersökning från Kronans Apotek/Sifo att nära hälften av svenskarna inte ens känner till att grundvaccinationen bör göras flera gånger under en livstid. Tre av fem har heller aldrig tagit en påfyllnadsdos eller minns när de senas

Kronans Apotek lanserar sitt nya kommunikationskoncept ”Ingen är som du” - med ny reklambyrå

Kronans Apotek lanserar sitt nya kommunikationskoncept ”Ingen är som du” - med ny reklambyrå

Kronans Apotek lanserar idag sitt nya kommunikationskoncept ”Ingen är som du”- som ska förmedla bilden av Kronans Apotek som Sveriges mest personliga, omtänksamma och engagerade apotek. Konceptet är utvecklat tillsammans med nystartade reklambyrån IW Edition. Konceptutvecklingen föregicks av ett varumärkesstrategi- och positioneringsarbete tillsammans med IW Editions systerbyrå Identity Works.

Kronans Apotek och MatHem tecknar samarbetsavtal - blir först med att kunna leverera hem mat och läkemedel samtidigt

Den nätbaserade matbutiken MatHem och apotekskedjan Kronans Apotek slår nu sina påsar ihop. Genom det nya samarbetet blir det möjligt att beställa receptbelagda läkemedel och andra apoteksvaror från Kronans Apotek via MatHem och få leveransen direkt hem till dörren tillsammans med matbeställningen. Den här tjänsten blir Kronans Apotek och MatHem först i Sverige med. Erbjudandet lanseras i början a

Fullmaktsexpeditioner av läkemedel till äldre har ökat med 100 % i coronakrisens spår.

Fullmaktsexpeditioner av läkemedel till äldre har ökat med 100 % i coronakrisens spår.

Riskgrupper och personer som är sjuka uppmanas att undvika gå till apoteken. Istället kan man handla apoteksvaror online eller låta ett ombud hämta ut läkemedel via fullmakt eller legitimation. På Kronans Apotek kan man nu se att apoteksärenden med fullmakt totalt har ökat med 50% och att andelen fullmaktsexpeditioner till kunder 70+ har ökat med 100% under mars jämfört med februari.

Jeanette Höglund, grundare av Vid Din Sida, är tacksam över att hon nu frikostigt kan förse hemlösa pensionärer med välbehövlig handsprit.

Kronans Apotek skänker handsprit till hemsjukvården i Gustavsberg och Vid Din Sida

Under de senaste dagarna har personalen på vårdcentralen i Gustavsberg tvingats ransonera handspriten som de använder vid hemsjukvård. För att vårdpersonalen ska kunna skydda sig själva och riskgrupperna skänker nu Kronans Apotek 2000 flaskor handsprit till vårdinrättningen. Samtidigt skänks även 500 flaskor till oranisationen Vid Din Sida som stödjer äldre hemlösa och fattigpensionärer.

Visa mer