Gå direkt till innehåll

Regioner: Västra Götaland

Kronans Apotek öppnar outlet i Angered

Kronans Apotek öppnar outlet i Angered

När Kronans Apotek i Angered flyttar in i nya lokaler i Angered Centrum öppnar företaget även en outlet. Det blir apotekskedjans första outletbutik som invigs i mitten av september. Om konceptet faller väl ut kan Kronans Apotek öppna fler outlets på andra platser i landet.

Västra Götalands Regionen, VGR, har gett Kronans Apotek i uppdrag att vaccinera mot covid-19

Kronans Apotek vaccinerar invånare i Västra Götaland mot covid-19

Västra Götalands Regionen, VGR, har gett Kronans Apotek i uppdrag att vaccinera mot covid-19. Preliminärt kommer ett tiotal av Kronans Apotek i Västra Götaland att erbjuba vaccin. Därmed har Kronans Apotek tillsammans med specialistläkarbolaget MediCheck kapacitet att vaccinera 50,000 personer mot viruset i ett första skede.

Umeå Ersboda - Årets Kronans Apotek 2020

Umeå Ersboda - Årets Kronans Apotek 2020

På Kronans Apoteks digitala Chefsträff hyllades medarbetare och apotek som under förra året utmärkt sig på olika sätt. Priset Årets Kronans Apotek gick till Umeå Ersboda som under 2020 uppnått ett rekordresultat. Övriga priser tilldelades Kronans Apotek Skarpnäck som blev årets komet samt Kronans Apotek Uddevalla Västerlånggatan som blev årets omniapotek.

Vaccinen som glöms bort i Coronatider  – Tre av fem glömmer förnya grundskyddet

Vaccinen som glöms bort i Coronatider – Tre av fem glömmer förnya grundskyddet

I dagsläget ligger nästan allt fokus på coronavaccineringen. Det gör att andra viktiga vaccin som grund-, rese, och TBE-vaccin lätt faller i glömska. Exempelvis visar en undersökning från Kronans Apotek/Sifo att nära hälften av svenskarna inte ens känner till att grundvaccinationen bör göras flera gånger under en livstid. Tre av fem har heller aldrig tagit en påfyllnadsdos eller minns när de senas

Testa Drop in-vård på Vitalismässan med Kronans Apotek och Doktor.se

Testa Drop in-vård på Vitalis med Kronans Apotek och Doktor.se

Kronans Apotek och Doktor.se deltar på Vitalismässan i Göteborg 21-23 maj. I den gemensamma montern har en Drop in-enhet för enklare vårdärende byggts upp. Syftet är att låta besökare testa de olika tjänsterna som erbjuds samt uppmärksamma hur denna satsning gör vårdtjänster ännu mer tillgängliga för patienterna.

Kronans Apotek öppnar nytt i Mölndal galleria

Kronans Apotek öppnar nytt i Mölndal galleria

Kronans Apotek inviger idag kl. 17.00 sin butik i Mölndal galleria - en galleria som är väl integrerad i stadskärnans struktur av gator och torg. Det nya apoteket ökar tillgängligheten på läkemedel och hälsoprodukter och gör det enklare för alla i Mölndal med omnejd att få hjälp med sin läkemedelsbehandling och hälsa.

Fri blodtrycksmätning på Alla Hjärtans dag

Fri blodtrycksmätning på Alla Hjärtans dag

På Alla Hjärtans dag den 14 februari kommer 87 av Kronans Apotek erbjuda fri blodtrycksmätning. - Det finns anledning att följa sitt blodtryck, till exempel om man går på en behandling för högt blodtryck, om du fått rådet att mäta ditt blodtryck från din läkare eller om du känner oro för ditt blodtryck, säger David Cambert Berglund, apotekare på Kronans Apotek.

Årets Kronans Apotek Norra Backa Borlänge!

Norra Backa - Årets Kronans Apotek 2016

Kronans Apotek har utsett Norra Backa i Borlänge till Årets Apotek 2016 och Östra Torp Uddevalla till Årets komet 2016. Utmärkelserna delades ut i helgen.

Nu tar Kronans Apotek över sex apotek från Apotek Hjärtat

Nu tar Kronans Apotek över sex apotek från Apotek Hjärtat

Nästa vecka tar Kronans Apotek över sex apotek från Apotek Hjärtat. Affären annonserades i maj, men nu sker själva övertagandet. Det handlar om sex apotek som köps av Kronans Apotek som ligger i anslutning till Willys och Hemköps butiker och två Kronans Apotek som köps av Apotek Hjärtat.

Sahlgrenska - Årets Kronans Apotek 2015

Kronans Apotek har utsett Sahlgrenska till Årets Apotek 2015. Med ett 100% fokus på kunderna har apoteket utvecklats positivt under 2015. Priset som Årets apotek delades ut i samband med att Kronans Apoteks chefer och Servicekontor samlades i Stockholm.

Kronans Apotek i Kvänum stänger

Kronans Apotek i Kvänum stänger

Västra Götalands läns landsting har beslutat att stänga vårdcentralen i Kvänum. Det leder nu också till att Kronans Apotek på vårdcentralen stänger eftersom kundunderlaget kommer att minska kraftigt.

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Uddevalla

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Uddevalla

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Uddevalla torsdagen den 26 september. Det nya apoteket ligger strax utanför Uddevalla på handelsområdet Östra Torp och blir Kronans Droghandels 228:e apotek. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Kronans Droghandel planerar inte att stänga apotek

Idag spekulerar Svenska Dagbladet i att det kan stängas 25 apotek i glesbygd. Flera av dessa drivs av Kronans Droghandel. Från Kronans Droghandels sida vill vi klargöra att det inte finns planer på att stänga apotek.

Håll koll på var försäljningen av pollenprodukter ökar mest

Nu börjar pollensäsongen på allvar. Kronans Droghandel Pollenkartan visar var pollenhalterna är som högst och var efterfrågan på pollenprodukter är som störst. Just nu ökar försäljningen av pollenprodukter mest i Huddinge i Stockholm.

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek i Göteborg

Droghandel öppnar ett nytt apotek på Hisingen närmare bestämt på Wieselgrensplatsen, torsdag den 21 februari. Det nya apoteket ligger på torget vid Wieselgrensplatsen vägg i vägg med Coop och blir Kronans Droghandel 222 apotek. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Kronans Droghandel öppnar i Kinna

Kronans Droghandel inviger ett nytt apotek i Kinna den 6 september. Det nya apoteket är centralt placerat och kommer ytterligare utöka apoteksservicen i Kinna. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som en av de främsta apoteksaktörerna i Sjuhäradsområdet och som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Apotek hjälper rökare sluta röka

Apotek hjälper rökare sluta röka

Kronans Droghandel och Pfizer har genomfört ett gemensamt projekt för att se om det går att förbättra resultatet för patienter som vill sluta röka med läkemedel genom samtal, sms och mail. Projektet genomfördes på 15 Kronans Droghandels apotek i Södermanland, Västmanland och Västra Götaland och erfarenheterna är positiva.

Pilotprojekt för bättre läkemedelsanvändning för diabetiker

Kronans Droghandel och Sanofi har genomfört ett gemensamt projekt för att se om det går att förbättra diabetespatienters läkemedelsanvändning genom samtal, sms och mail. Projektet genomfördes på 15 Kronans Droghandels apotek i Södermanland, Västmanland och Västra Götaland och erfarenheterna är positiva.

Kronans Droghandel öppnar på Lövgärdet

Kronans Droghandel öppnar ett nytt apotek på Lövgärder i Göteborg den 15 mars. Apoteket ligger nära vårdcentralen och kommer följa dess öppettider. Genom etableringen befäster Kronans Droghandel sin position som Sveriges tredje största apoteksaktör.

Visa mer