Gå direkt till innehåll

Ämnen: Ny media

Jörgen Bitzekis, ny e-handelsdirektör på Kronans Apotek

Kronans Apotek rekryterar Jörgen Bitzekis till ny e-handelsdirektör

Kronans Apotek tar nästa steg i utvecklingen av bolagets e-handelssatsning och har nu rekryterat Jörgen Bitzekis till rollen som e-handelsdirektör. Han tillträder tjänsten den 14 augusti och kommer närmast från Nordiska Galleriet Group där han haft rollen som COO. Jörgen Bitzekis kommer att ingå i ledningsgruppen på Kronans Apotek.

Kronans Apotek tar första steget in i metaverse i samarbete med Metabloxz

Kronans Apotek tar första steget in i metaverse

I dag öppnar Kronans Apotek sitt första demoapotek i metaverse. Lanseringen sker på Epicenter under SIME, Norra Europas ledande strategiska event om digitalisering. I ett samarbete med metaverse-plattformen Metabloxz vill apotekskedjan utforska möjligheterna för framtidens e-handel i den virtuella världen.

Så ska Kronans Apotek underlätta för ukrainare i Sverige

Så ska Kronans Apotek underlätta för ukrainare i Sverige

För att hjälpa de som kommit till Sverige från Ukraina att ta till sig information om hur och var de får sina läkemedel har Kronans Apotek lanserat en särskild sajt på ukrainska. Här finns bland annat en informationsvideo där en egenvårdsspecialist från Kronans Apotek ger information på ukrainska. Samtidigt samarbetar företaget med informationssajten Hej Ukraina för att ytterligare hjälpa ukrainar

Kronans Apoteks nya drive-thru i Kronoparken, Karlstad.

Kronans Apotek satsar på drive-thru

Som ett led i satsningen på utökad kundservice öppnar Kronans Apotek nu sitt första drive-thru apotek, på Kronoparken i Karlstad. Från och med den 4 april kan kunder köra fram till en drive thru-lucka för att handla apoteksvaror, hämta ut recept eller paket samt få rådgivning – utan att behöva lämna bilen. Uppskattas tjänster kommer den att tas ut till fler apotek under 2022.

Kronans Apotek är Sveriges mest empatiska företag för andra året i rad.

Kronans Apotek är Sveriges mest empatiska företag för andra året i rad

När vinnarna av Empati Grand Prix 2021 korades idag utsågs Kronans Apotek till handelns mest kundempatiska kedjaföretag för andra året i rad. I år delar företaget förstaplatsen med Apotek Hjärtat. Resultaten i tävlingen baserar sig på Kundempati Index™ där PFM Research under året har intervjuat 4000 kunder som betygsatt 59 ledande företag.

Hannes Hasselrot har utsetts till ny VD på Kronans Apotek

Hannes Hasselrot har utsetts till ny VD på Kronans Apotek

Hannes Hasselrot har utsetts till VD på Kronans Apotek och blir samtidigt även Vice President för Business Area Consumer för Oriola (som äger Kronans Apotek). Hasselrot har lång erfarenhet av branscher i transformation från fysisk till digital handel och säger; ”Jag ser mycket fram emot att fortsätta utveckla Kronans Apotek till det bästa apoteket med en enad handel, fysiskt och digitalt”.

Kronans Apotek accepterar Freja eID för identifiering i 320 apotek

Kronans Apotek accepterar Freja eID för identifiering i 320 apotek

Som den första apotekskedjan accepterar nu Kronans Apotek legitimering med Freja eID:s mobila ID-handling vid till exempel uthämtning av recept i alla sina apotek runt om i landet. Även företagets e-handel och kundtjänst kommer att anslutas till Freja eID inom kort.

Charlotte Kalla och Kronans Apotek lanserar kondomen Bättre glid

Charlotte Kalla och Kronans Apotek lanserar kondomen Bättre glid

Efter en blytung stafettsträcka under skid-VM i tyska Obertsdorf kommer nu Bättre Glid – en ny kondom och glidmedel som utvecklats av skiddrottningen Charlotte Kalla tillsammans med Kronans Apotek. Kondomerna är gjorda av ekologiskt gummi och har testats med en patenterad Triple Dipping-teknik. Efter användning kan de återvinnas i Kronans Apoteks fysiska butiker.

Hannes Hasselrot ny kommersiell direktör på Kronans Apotek

Hannes Hasselrot ny kommersiell direktör på Kronans Apotek

Kronans Apotek har utsett Hannes Hasselrot till ny kommersiell direktör. Han arbetar i dagsläget som digital försäljningsdirektör på apotekskedjan dit han rekryterades från Peak Performance 2019. Hannes Hasselrot efterträder Anna Wallenberg och tillträder sin nya roll den 1 juli i år.

Kronans Apotek upprepar SEO-succén – dubblar trafiken igen

Kronans Apotek upprepar SEO-succén – dubblar trafiken igen

För andra året i rad har Kronans Apotek lyckats öka den organiska trafiken med över 100 procent samtidigt som intäkterna lyfte med närmare 120 procent. Att apotekskedjan lyckats göra om bedriften beror främst på ett framgångsrikt SEO-arbete med hög produktivitet och en snabb omställning efter att Covid-19 brutit ut i Sverige.

Kronans Apotek växlar upp

Kronans Apotek genomför en organisationsjustering för att öka fokus på digitalutveckling, få mer tvärfunktionellt arbetssätt och en högre förändringstakt. - I en snabbt föränderlig apoteksbransch har vi utvecklat vår strategi för att klara framtida utmaningar och det var nu dags att ta ett mer samlat grepp om vår organisation, säger VD Anders Torell.

Saffran storsäljaren för Kronans Apotek på Singles day

Saffran storsäljaren för Kronans Apotek på Singles day

Kronans Apotek satte nytt försäljningsrekord på Singles Day, den största shoppingdagen i världen. Antal order ökade med 110 procent jämfört med samma dag i fjol och den totala försäljningen var 300 procent högre än en vanlig onsdag. Den produkt som sålde bäst under årets Singles day var saffran.

Kronans Apotek byter till papperspåsar

Kronans Apotek byter till papperspåsar

Kronans Apotek byter ut plastpåsarna i alla sina apotek mot papperspåsar. Den 1 maj påbörjas ett omfattande arbete med att fasa ut plastpåsarna. Genom bytet minskar företaget mängden plast med cirka 55 ton per år. Ändringen görs som en del av Kronans hållbarhetsarbete för att bidra till en hälsosammare miljö.

Kronans Apotek storsatsar på Drop-in för enklare vårdtjänster

Kronans Apotek storsatsar på Drop-in för enklare vårdtjänster

Drygt fyra av fem kan tänka sig att vända sig till apoteken för enklare vårdärenden, enligt en färsk Sifo-undersökning på uppdrag av Kronans Apotek. Det är en av anledningarna till att Kronans Apotek nu väljer att satsa stort på nya Drop in-tjänster. Under 2019 ska totalt tio stycken drop in-mottagningar öppnas och i veckan slås portarna upp i Stockholm och Malmö.

Visa mer